Komende zaterdag 16 juni is het weer tijd voor het jaarlijks nautisch evenement op Texel. Voor de 41e keer vindt de Ronde om Texel weer plaats. Talrijke catamarans gaan dan van start voor de grootste zeilrace ter wereld in deze klasse. Watersport die het bloed sneller doet stromen van de fans.

Het vertrekpunt is paal 17 op het Texelse strand van waaruit koers wordt gezet naar open zee door een groot aantal teams, voor wie één ding telt: Winnen! De start zal plaatsvinden om 8:30 uur en iedereen hoopt op ideaal zeilweer. Een stevige wind die de catamarans door de golven doet klieven. De starttijd wordt mede bepaald door het getij en de wind, waardoor deze kan uitlopen tot 10:00 uur.

Op grote schermen kan het publiek de catamaranrace volgen. Na ongeveer drie uur komen de eerste catamarans weer in het zicht van de finish. In de grote tent wordt het publiek vermaakt met live optredens en kan genoten worden van een hapje en een drankje.

Direct een Taxi nodig?

Bel direct met Taxi Ruud Texel: 0222 36 56 49

Optredens van vele bands vanaf donderdag

Voorafgaand aan de Ronde om Texel kunt u al vanaf 14 juni genieten van live optredens van verschillende bands. Wie je ook spreekt, of het nu een watersporter is of iemand die komt genieten van de gezellige sfeer, het evenement is elk jaar weer een groot succes voor vele duizenden aanwezigen. Mede door de perfecte organisatie is dit evenement uitgegroeid tot één van de populairste op het eiland.

Vervoer naar de catamaranrace

Genieten van een hapje en een drankje en de zeilrace beleven? En zelf liever daarna niet in de auto willen stappen? TRT verzorgt het vervoer er naartoe voor u en brengt u ook weer veilig terug. Zo staat niets u in de weg om kennis te maken met wat het waddeneiland Texel onder andere aan bijzondere evenementen te bieden heeft en kunt u uitgebreid genieten.