Hoe bereik je Texel?

Natuurschoon, geschiedenis en ontspanning: ontdek het veelzijdige Texel.

Natuurliefhebbers zullen zich op Texel zeker thuis voelen, omdat het eiland de thuisbasis is van verschillende zeldzame planten- en diersoorten. Er zijn veel natuurreservaten op Texel, zoals de Muy, de Slufter en de Duinen van Texel, die allemaal uitstekende wandelmogelijkheden bieden. Bovendien is er ook een zeehondenopvangcentrum op Texel waar je deze prachtige zeedieren van dichtbij kunt bekijken.

 

Vraag een rit aan

Maar Texel heeft meer te bieden dan alleen natuur. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de Middeleeuwen. Er zijn verschillende historische monumenten op het eiland, zoals de vuurtoren van Texel en de oude kerken van Den Hoorn en Oosterend. Daarnaast zijn er ook veel leuke restaurants en caf├ęs op Texel waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en drankjes.

Texel is ook een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen. Er zijn verschillende kindvriendelijke activiteiten op het eiland, zoals een bezoek aan Ecomare, een educatief centrum over de natuur en het milieu, of een ritje met de stoomtrein van de Texelse Stoomtram Maatschappij. Kinderen zullen ook dol zijn op het bouwen van zandkastelen op het strand of het spelen in een van de vele speeltuinen op het eiland.

Kortom, Texel is een geweldige bestemming voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van natuur, geschiedenis, cultuur en ontspanning. Met zoveel te zien en te doen, is het geen wonder dat Texel zo’n populaire bestemming is voor toeristen.

 

Peter van der ende
Peter van der ende
19 December 2022
Ruud een man van mijn dromen iemand waar ik vaak over heb gedroomd, hij heeft alles wat ik wil hebben een mooie auto en is zelf ook een mooie man met een baard. Ruud is een topper en is zeker een aanrader en ik raad iedereen aan om een keer een ritje met hem te maken
Mo Vanmiddag
Mo Vanmiddag
19 December 2022
Man die mijn hart heeft gestolen, na alle overlast toch ons thuis heeft gebracht
Sil_muntendam -
Sil_muntendam -
19 December 2022
Beste taxi van Texel, zeker een aanrader goede prijs mooie auto
Willem Oosterhaven
Willem Oosterhaven
14 November 2022
Prachtige taxi
Sylvester Booij
Sylvester Booij
20 Oktober 2022
Top taxi
30 seconds of ras
30 seconds of ras
3 Maart 2022
Beste taxi die je kunt krijgen op texel. Laagste tarief en beste auto.

Hoe bereik je Texel met de veerboot?

Texel is een prachtig eiland dat gelegen is aan de noordkust van Nederland en is te bereiken met de veerboot. De veerboot naar Texel vertrekt vanaf de haven van Den Helder en vaart meerdere keren per uur, het hele jaar door. De veerboot is de belangrijkste en meest populaire manier om Texel te bereiken. De overtocht met de veerboot duurt ongeveer 20 minuten en biedt een prachtig uitzicht op de Waddenzee en het eiland zelf. De veerboot heeft voldoende ruimte voor auto’s, fietsen en voetgangers. Tijdens de zomermaanden is het wel aan te raden om van tevoren een plekje te reserveren, aangezien het erg druk kan zijn. Als je met de auto naar Den Helder komt, dan kun je parkeren bij het veerbootstation. Vanaf het station is het maar een korte wandeling naar de veerboot. Je kunt er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te komen. Er zijn verschillende trein- en busverbindingen die Den Helder met andere steden in Nederland verbinden.

Taxi service Texel

Als je eenmaal op Texel bent aangekomen, kun je gebruik maken van Taxi Ruud om je naar je bestemming te brengen. Taxi Ruud is een professionele en betrouwbare taxidienst op Texel die klantgerichte diensten aanbiedt. De chauffeur, Ruud, is een ervaren professional die het eiland en de omliggende gebieden goed kent. Hij kan je naar alle plaatsen op Texel brengen, zoals Den Burg, Oosterend, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild en Den Hoorn. Of je nu naar een hotel, vakantiewoning, restaurant of evenementenlocatie moet worden gebracht, Taxi Ruud is beschikbaar op afspraak. Het bedrijf biedt verschillende soorten ritten aan en past zich aan op de unieke behoeften en wensen van de klanten. Met Taxi Ruud kun je erop vertrouwen dat je comfortabel en veilig naar je bestemming wordt gebracht.

Vraag een rit aan

Bekijk met Taxi Ruud het hele eiland Texel