Het grootste waddeneiland Texel staat bekend om zijn sfeervolle dorpen. Zowel het winkelend publiek als de liefhebbers van het uitgaansleven komen in dorpen als De Koog, De Cocksdorp, De Waal, Oosterend en het grotere Den Burg volop aan hun trekken.

In alle dorpen vindt u een uitgebreid aanbod aan winkels, waarvan sommige typisch Texelse producten aanbieden. Ook de horeca is hier ruim vertegenwoordigd. U wordt hartelijk ontvangen in de vele cafés en restaurants en kunt u plaats nemen op de gezellige terrasjes.

Ruud kent het eiland op zijn duimpje en vervoert u per taxi

TRT staat graag voor u klaar om u naar de diverse gelegenheden te brengen. Ruud kent het eiland op zijn duimpje dus vraagt u gerust om advies. Wilt u genieten van het toeristische karakter van het dorp de Koog of juist van de relatieve rust van De Waal? Het is aan u. In en rond de dorpen bevinden zich talrijke hotels en vakantiehuizen in allerlei prijsklassen. Van hieruit kunt u wandeltochten of fietstochten ondernemen om zo Texel met de prachtige natuur te verkennen.

Fraai landschap op Texel

Het landschap is heel divers. Duinen, bossen, heide en stranden wisselen elkaar af. En ook de grote kuddes schapen typeren het landschap. In het voorjaar worden de weiden bevolkt door veel lammetjes. Wilt u nog meer zien dan is TRT u graag van dienst voor een rondrit langs alle dorpen en toeristische attracties. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Taxi Ruud is de goedkoopste taxi van Texel.

Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen zijn onder andere de Texelse bierbrouwerij en het Juttersmuseum in Oudeschild. Ook kunt u hier de zeehaven bezoeken waar u veel vissersboten en jachten aantreft. Texel heeft het allemaal voor dagjesmensen of mensen die kiezen voor een langer verblijf op het eiland. Ook worden het hele jaar door evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het Culinair Texel in De Koog in het weekend van 14 – 16 september aanstaande, zodat u zich geen seconde zult vervelen.