Voor twee regio’s in Nederland is het van 20 t/m 28 oktober weer herfstvakantie. Dit is voor veel gezinnen een goede gelegenheid om eropuit te trekken. Het waddeneiland Texel biedt talrijke accommodaties en evenementen die het tot een geliefde vakantiebestemming maken. De hoge temperaturen van de afgelopen weken hebben ons verwend. Iedereen hoopt denk ik op een voortzetting van het mooie weer in de herfstvakantie. Wist u dat Texel de meeste zonuren per jaar heeft vergeleken met de rest van Nederland?

Mogelijkheden in de herfstvakantie bij slecht weer

Mocht het weer toch tegenvallen dan zijn er talrijke mogelijkheden om vertier te zoeken in bijvoorbeeld de zwemparadijzen Calluna in De Koog en De Krim in De Cocksdorp. Jong en oud zullen zich hier prima vermaken. Om nog beter te kunnen ontspannen laat u zich gewoon per taxi door TRT vervoeren.

Biljarttoernooi in Den Burg

Op woensdag 24 oktober kunt u terecht in de Buureton in Den Burg waar door de Nederlandse Hartstichting een biljarttoernooi georganiseerd wordt. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom om hier de krachten te meten. Een groot aantal Texelse ondernemers stelt prijzen ter beschikking EN doet een donatie aan de hartstichting.

Kunstwerken van aangespoeld juttersmateriaal

Voor de kinderen is op dezelfde dag een uitdagende bezigheid gepland in museum Kaap Schil in Oudeschild. In het museum kunnen de kinderen hun eigen kunstwerken maken. Hiervoor worden gejutte materialen gebruikt. De jeugd kan zich uitleven om de mooiste objecten te vormen. De activiteiten worden begeleid door een kunstenares die je tips geeft. Uiteraard mag je je creaties mee naar huis nemen.

Wilt u dus genieten van evenementen die in de openlucht plaatsvinden of bij minder goed weer overdekt? Texel biedt talrijke mogelijkheden om de herfstvakantie prettig door te brengen. Taxi Ruud staat graag klaar voor u om u naar uw bestemming te brengen en u ook weer op te halen.