Wekelijks worden wandelingen georganiseerd door Gezond Natuur Wandelen. Deze duren tussen de 45 minuten en één uur. De start is vanuit een aantal locaties op Texel waar TRT u graag per taxi naartoe vervoert.

Raadpleegt u voor nadere informatie de website van Gezond Natuur Wandelen: www.gezondnatuurwandelen.nl. De begeleiding van de wandelingen wordt verzorgd door vrijwilligers.

Vaak ook geschikt voor mensen met een rollator

Een aantal wandelgebieden zijn ook geschikt voor deelnemers die geen hoog wandeltempo aankunnen of mensen die gebruik maken van een rollator. Het wandeltraject voert u door de prachtige natuur van Texel en gezelligheid staat voorop. Het is nadrukkelijk geen prestatiegerichte tocht maar gericht op gezond wandelen en het aangaan van nieuwe sociale contacten.

Wandelen is gezond

Deze wandeltochten worden al sinds 2014 georganiseerd en mogen zich elke keer weer verheugen in een goede belangstelling. De deelname is altijd gratis en na afloop kunt u met de groep op diverse locaties genieten van een kopje koffie tegen een gereduceerd tarief. Wandelen is gezond, daar bestaat geen twijfel over. Mensen die minder goed ter been zijn zullen vaak niet snel besluiten om een langere wandeling te ondernemen. Door de toegankelijkheid van het terrein en de teamspirit blijkt iedereen de wandelingen te kunnen volbrengen.

Kosteloze deelname aan de wandeling

De deelname is laagdrempelig. U hoeft zich niet aan te melden en de deelname is kosteloos. Laat u zich brengen door Taxi Ruud zodat u voldoende energie overhoudt voor de wandeling en heeft u na afloop vermoeide benen? Dan haal ik u ook graag weer op. Gezond Natuur Wandelen staat garant voor een fijne ervaring. Veel deelnemers hebben al genoten van de saamhorigheid in de groep. Zowel ervaren wandelaars als degenen die door welke beperking dan ook een lager wandeltempo aankunnen of afhankelijk zijn van een hulpmiddel zoals een rollator kunnen in veel gevallen genieten van de wandeling over het mooie Texel. Doet u ook mee? TRT staat voor u klaar om u te brengen en te halen.