Door het doorbreken van dijken is De Slufter op Texel ontstaan. Aangezien het gebied in open verbinding met de zee staat hebben de getijden vrij spel in dit unieke natuurgebied. Als het stormt komt het zeewater tot aan de dijk. Op zondag 3 maart 2019 wordt een rondleiding door De Slufter georganiseerd. TRT brengt u graag per taxi naar de plaats van bestemming.

Planten en lepelaars in het natuurgebied

De boswachter leidt u door De Slufter. De planten die hier groeien zijn bestand tegen het zeewater wat ze regelmatig overspoelt. Ook treft u hier een lepelaarkolonie aan die hier komt foerageren dankzij het ruime aanbod aan voedsel en uitrusten. Het natuurgebied is goed begaanbaar voor wandelaars. De wandeling voert u over de kwelder. Sommige gedeelten staan onder water en daarom zijn laarzen een must zodat u droge voeten houdt als u door de kreken en plassen waadt.

TRT brengt u en haalt u ook weer op

De Slufter is een uitgestrekt gebied. Bent u na de wandeling vermoeid? Laat taxi Ruud u dan ook weer ophalen. U neemt plaats in de comfortabele taxi en u wordt weer teruggebracht naar uw accommodatie of de veerboot. Reserveert u uw taxi wel vroegtijdig om teleurstellingen te voorkomen.

Wilt u dus kennismaken met De Slufter die deel uitmaakt van het Nationaal Park Duinen van Texel? Een van de bezienswaardigheden op Texel die u niet mag missen. U maakt kennis met een bijzondere vegetatie en bruine en blauwe kiekendieven, aalscholvers en rietzangers die hier hun voedsel zoeken en vinden.

TRT informeert u graag over activiteiten en excursies en zorgt voor het vervoer Heel Texel heeft een bijzondere natuur. TRT kent het eiland op zijn duimpje en kan u adviseren over alle activiteiten en excursies die het hele jaar door worden georganiseerd. En uiteraard staat de taxi voor u klaar om u hiernaartoe te vervoeren.