Texel heeft zijn eigen specialiteiten. Als je aan Texel denkt dan denk je direct aan schapen. Er zijn meer schapen op het eiland dan mensen. In de buurt van Den Burg vindt u (schapen)kaasboerderij Wezenspyk. De boerderij is open voor bezoekers van dinsdag tot en met zaterdag van 9:30 uur tot 17:00 uur.

TRT vervoert u hier graag naar toe tijdens de openingstijden. In de (schapen)kaasboerderij maakt u kennis met het procedé van het kaas maken op ambachtelijke wijze. Er wordt de echte Texels boerenkaas gemaakt van de melk van schapen en ook geiten. U krijgt de mogelijkheid om de kazen te proeven in de boerderijwinkel. In het kaascafé kunt u genieten van een kopje koffie en een kaasfondue van de echte Texels kaas met zijn karakteristieke smaak.

Elke zaterdag kunt u deelnemen aan een boerderij-tour waar u wegwijs wordt gemaakt in de kunst van het kaasmaken en het boerenleven ervaart. Ook kunt u de verschillende kazen proeven. Na afloop van uw bezoek aan de kaasboerderij van dinsdag tot en met zaterdag haalt taxi Ruud u ook graag weer op.

Hoeve Vrij en Blij in Den Hoorn

Een ander uitje wat TRT u aanraadt is een bezoek aan de schapenmelkboerderij hoeve Vrij en Blij nabij Den Hoorn. In de boerderijwinkel vindt u een ruime keuze aan kazen, waaronder de schapenkaas met de authentieke smaak die zo typerend is voor Texel en lamsvlees. Maar ook vindt u in de boerderijwinkel allerlei leuke schaapgerelateerde artikelen die u als souvenir kunt meenemen als aandenken aan uw bezoek aan de hoeve. Openingstijden winkel: Maandag tot en met woensdag van 10:00 uur tot 12:30 uur en donderdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Voor de kinderen bestaat de mogelijkheid om de lammetjes te aaien die nu weer volop aanwezig zijn.

Op het terrein bevindt zich ook een boerencamping bestaande uit 14 ruime campingplaatsen allen voorzien van water en elektriciteit. Op de camping bevindt zich fris en modern sanitair en voor de kinderen is er veel speelgelegenheid. Wilt u camperen bij de boer en genieten van de prachtige omgeving en het echte boerenleven? Laat TRT u dan per taxi vervoeren naar hoeve Vrij en Blij nabij Den Hoorn, één van mooiste plekjes op het eiland Texel.