TRT heeft in de taxi een zogeheten ‘spatscherm’ geplaatst tussen de voorstoelen en de ruimte achterin de auto, zodat de chauffeur en de passagier(s) voor elkaar beschermd zijn tegen besmetting door het Coronavirus door hoesten of niezen of anderszins verspreiden van besmette druppels.

Zowel de chauffeur als de passagier(s) zijn niet verplicht om een mondkapje te dragen.

Wel wordt de passagier(s) verzocht om zelf het portier te openen bij het in- en uitstappen en zelf de eventuele bagage in de kofferruimte te plaatsen.

De chauffeur zal het kofferdeksel in dat geval vanuit de auto automatisch openen en sluiten; u hoeft het kofferdeksel dus niet aan te raken. Na iedere rit zal de chauffeur het spatscherm en de portiergrepen (binnen en buiten) weer reinigen, zodat er geen besmettingsgevaar is voor de volgende passagier(s). Er kunnen alleen passagier(s) op de achterbank vervoerd worden, derhalve dus maximaal 3 passagiers. Bovendien geldt ook hier, net als voor de horecagelegenheden, dat alleen meer dan 1 passagier mag instappen als zij allen deel uitmaken van dezelfde gezamenlijke huishouding. Of dat laatste voorschrift correct opgevolgd wordt, zal overigens niet door de chauffeur gecontroleerd worden; wij gaan ervan uit dat iedereen zijn eigen verantwoording hierin kent. En natuurlijk geldt ook hier: als u hoest, niest, verkouden bent of koorts hebt: blijf dan thuis en neem geen taxi.

Tenslotte wordt u verzocht om, indien mogelijk, digitaal te betalen (pin- of creditcard of met de smartphone).