Traditioneel is augustus de drukste maand qua toerisme op het eiland. En staan dus ook de meeste evenementen gepland op het eiland. Er zijn diverse evenementen die uw verblijf op Texel tot een succes kunnen maken in augustus. En vanzelfsprekend rekent u op TRT voor het vervoer. Voor zowel de heen- als de terugweg de ideale optie! Te beginnen met de eerste dagen van augustus, wanneer in Oosterend ‘Oosterend Present’ plaats zal vinden van 2 tot en met 5 augustus. Het evenement, dat om de vijf jaar plaatsvindt, is een echt dorps evenement. Het hele dorp werkt hieraan mee! In het weekend van 4 tot en met 6 augustus vindt het Beach Sport Festival plaats bij Paal 17. Doe mee of kom alleen kijken bij de beach sporten. Diverse jaren vindt het festival plaats door heel Nederland heen en dit jaar zal het evenement Texel weer doen genieten. In Oosterend is deze maand ook Strender Pop, een muziekfestival vol met Texelse bands en tevens vinden er de gehele vakantieperiode diverse feestelijke markten plaats. Denk hierbij aan ‘Koger Dinsdag’ dat iedere dinsdag in De Koog zal plaatsvinden, en wat te denken van de zomermarkt in de Cocksdorp en de ‘Hoornder Donderdag’ in Den Hoorn. Evenementen genoeg, de mogelijkheid tot alcoholische versnaperingen is er ook genoeg. Nuttigt u tijdens en/of na een van deze evenementen een of meerdere drankjes, dan is het verstandiger om uw vervoersmiddel te laten voor wat het is. Bel hiervoor naar TRT en wij brengen u veilig huiswaarts!