Het bokbierfestival in Oosterend op Texel
02 okt 2019

Mensen die ooit in Duitsland een bierfeest hebben meegemaakt kunnen dit jaar op 5 oktober een groots bierfestival herbeleven tijdens de editie op Texel. U bent van harte welkom in Oosterend om te genieten van de gezelligheid en bovenal het hoofdbestanddeel van de avond: Diverse soorten bokbier.

Texel bruist van het leven
30 juli 2019

Onlangs is Nederland verwend met tropische temperaturen. Vakantiegangers naar Texel hebben kunnen genieten van heerlijk zomerweer.

Zomer op Texel
15 mei 2019

De lente is in volle gang. De omgeving kleurt weer groen en de temperaturen lopen langzaam op. De zomermaanden staan weer voor de deur. Tijd voor veel liefhebbers van het eiland om hun vakantie te boeken.

Texel heeft zijn eigen specialiteiten. Als je aan Texel denkt dan denk je direct aan schapen. Er zijn meer schapen op het eiland dan mensen. In de buurt van Den Burg vindt u (schapen)kaasboerderij Wezenspyk. De boerderij is open voor bezoekers van dinsdag tot en met zaterdag van 9:30 uur tot 17:00 uur.

Door het doorbreken van dijken is De Slufter op Texel ontstaan. Aangezien het gebied in open verbinding met de zee staat hebben de getijden vrij spel in dit unieke natuurgebied. Als het stormt komt het zeewater tot aan de dijk. Op zondag 3 maart 2019 wordt een rondleiding door De Slufter georganiseerd. TRT brengt u graag per taxi naar de plaats van bestemming.

Wekelijks worden wandelingen georganiseerd door Gezond Natuur Wandelen. Deze duren tussen de 45 minuten en één uur. De start is vanuit een aantal locaties op Texel waar TRT u graag per taxi naartoe vervoert.

Voor twee regio’s in Nederland is het van 20 t/m 28 oktober weer herfstvakantie. Dit is voor veel gezinnen een goede gelegenheid om eropuit te trekken. Het waddeneiland Texel biedt talrijke accommodaties en evenementen die het tot een geliefde vakantiebestemming maken. De hoge temperaturen van de afgelopen weken hebben ons verwend. Iedereen hoopt denk ik op een voortzetting van het mooie weer in de herfstvakantie. Wist u dat Texel de meeste zonuren per jaar heeft vergeleken met de rest van Nederland?

Op Texel staat van vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober weer het jaarlijkse festival Texel Blues in Den Burg op het programma.

Het grootste waddeneiland Texel staat bekend om zijn sfeervolle dorpen. Zowel het winkelend publiek als de liefhebbers van het uitgaansleven komen in dorpen als De Koog, De Cocksdorp, De Waal, Oosterend en het grotere Den Burg volop aan hun trekken.

Binnenkort is Texel weer het toneel voor verschillende boeiende evenementen. Van 25 tot 28 juli 2018 is Oosterend weer Present. Een dorpsfeest wat elke vijf jaar georganiseerd wordt. Voor de dorpsbewoners van Oosterend wordt op 26 juli een maaltijd geserveerd. Er wordt genoten van gebakken vis en brood en fruit. Het is de ideale gelegenheid voor de dorpsbewoners om de sociale contacten bij te houden en uiteraard mag een drankje niet ontbreken met al die gezelligheid. Een goed idee om zelf niet achter het stuur te gaan zitten, maar u te laten vervoeren door taxi Ruud.